Klarinetkwartet Focus

Het klarinetkwartet bestaat uit de klarinettisten Steffen Snip, Nienke de Jong, Ben Wezel en Maartje Peek.

Deze vier goede collega’s hebben hun schreden binnen de Noord-Hollandse ‘klarinetwereld’ al flink verdiend. Zij zijn alle vier werkzaam bij diverse muziekscholen, basisscholen, werken als privé docent en/of dirigent, arrangeren én geven zelf natuurlijk ook regelmatig concerten in diverse formaties.

Als Focus zoeken zij interessante nieuwe stukken voor de kwartetbezetting maar schuwen ook zeker niet de goede arrangementen van bekende muziek. Zij vinden een goede balans daarin zeer belangrijk, voor zichzelf én het publiek.

Ook brengt het kwartet meer muziek op school door schoolvoorstellingen te geven van klassieke werken. Voor deze voorstellingen maken zij ook uitstapjes naar de saxofoon.

Het complete wagenpark aan instrumentarium wordt dan aangesproken, van de piepkleine esklarinet tot en met de reuze baritonsaxofoon.

Voor meer informatie kijk op:

https://www.facebook.com/focusklarinetkwartet/

Mailen kan naar: focusklarinetkwartet@gmail.com .

Sabine Kirsten
Focus 2 DRUK
Focus 1

Peter en de wolf – Sergej Prokofjev

Peter is een jongen van ongeveer 8 jaar die bij zijn opa woont. Bij opa wonen ook een kat, een vogeltje en een eend. Peter mag niet alleen buiten het hek spelen, want in het bos zit een wolf. Op een dag komt de wolf uit het bos. Hij heeft honger…

Peter en de wolf is een bijzonder verhaal. Het wordt verteld met woorden én met muziek. De mensen en dieren in het verhaal worden allemaal door een instrument of instrumentgroep gespeeld. Kwartet Focus speelt een door Steffen Snip gearrangeerde versie van Peter en de wolf waarin 11 verschillende klarinetten en saxofoons de personages en het verhaal in muziek omzetten.

De vertelster is Sabine Kirsten.