top of page

Anke Purmer

Voor mij is kunst, in al haar verschijningvormen, een manier om jezelf en de wereld door andere ogen te bekijken. Ik geloof dat wij door het actief beleven van kunst meer plezier hebben én een rijker, vollediger en kleurrijker beeld van de wereld krijgen.

Als fotografisch vormgever, probeer ik daar een bijdrage aan te leveren. Zo is bijvoorbeeld het project Prisma Palet ontstaan vanuit de liefde voor kleur en de aanwezigheid daarvan in het dagelijks leven. Zelfs op een grauwe middag in november valt er kleur te ontdekken, je moet alleen goed kijken – naar details, het gewone of het onbekende. Metaforisch geldt dat voor alles in het dagelijks leven – want hoe vaak gebeurt het niet dat er al een conclusie is getrokken, en dat bij nader inzien blijkt dat de situatie toch iets genuanceerder is. Zie het als een vrolijke aanklacht tegen het zwart-wit denken.

Ik wil de kijker verrassen door te fotograferen vanuit vreemde perspectieven of door het inzoomen op details. Juist door deze manier van fotograferen, hoop ik mensen te stimuleren anders naar hun omgeving te kijken zodat ook zij plezier krijgen in het ontdekken.

Purmer 3
Purmer 1
Purmer 2
bottom of page