top of page

Henk Stals

Eerbetoon aan Henk Stals (1939 – 2022)

Al jaren ligt het adres van Henk Stals op de route van het KunstCultuurWeekend in Oudorp. Veel mensen hebben zijn werk tijdens dit evenement bewonderd en er een plek voor gevonden in hun huis.

Helaas hebben we op 28 augustus 2022 afscheid moeten nemen van Henk. In zijn atelier liggen en staan canvasdoeken waaraan hij werkte. Ze zullen niet worden voltooid. In huis worden nog steeds kladjes gevonden met ideeën om uit te werken in verhalen, want Henk was naast beeldend kunstenaar ook schrijver. Maar het zal bij deze ideeën blijven. Er zullen geen verhalen uit voortkomen en er zullen geen nieuwe ideeën volgen.

Ter ere van zijn leven en enorme nalatenschap van schilderijen, etsen en pentekeningen hebben de kinderen van Henk het initiatief genomen het stokje over te nemen en uit naam van Henk deel te nemen aan het KunstCultuurWeekend.

Geen bedrukte of trieste deelname, maar een weekend waarin het leven en het werk van Henk Stals in ere en met trots wordt herdacht. Een deelname waarvan Henk gezegd zou hebben er een feestje van te maken. Doen we, pap.

U bent allen van harte welkom.

Mede namens Harry, Desiree en Inge.

www.henkstals.nl

Vring-Stals 1 druk
Vring-Stals 4
Vring-Stals 3
Vring-Stals 2
bottom of page