top of page

Eric van Rhoon

Eric van Rhoon… werkt onder de naam “ Art by Arnout”.Eric van Rhoon is geboren en getogen in Alkmaar en al geruime tijd woonachtig in Oudorp.
Na een technische opleiding en een relatief korte werkzame periode in die sector, besloot hij om het roer om te gooien en startte hij met de opleiding sociaal cultureel werk “specialisatie kunstzinnige vorming ”aan de Karthuizer academie te Amsterdam. Daarna volgde de Lerarenopleiding “de witte lelie” in Amsterdam. Hierin studeerde hij af als docent in de vakken tekenen / schilderen en beeldende vorming.
In die periode was hij actief in het maken van grote muurschilderingen, zo kreeg hij onder meer de opdracht van de gemeente Alkmaar om een grote muurschildering aan te brengen op het Canadaplein in Alkmaar.

Na de aankoop van een pand in de Emmastraat, startte hij een galerie. Er volgde meerdere exposities in o.a. Alkmaar, Bergen, Utrecht en Amsterdam.
Hij heeft de beschikking over een atelier bij Voorwerk, dit is een onderdeel van Parlan die zich richt op arbeidstoeleiding voor jongeren.
Sinds kort heeft Eric het schilderen weer opgepakt en werkt hij onder zijn derde roepnaam "Arnout.” Hij heeft zijn intrek genomen in een nieuwe atelierruimte aan de Alexander Flemmingstraat 45 in Oudorp.  In dit gebouw zijn meerdere kunstenaars gehuisvest en dit werkt stimulerend en inspirerend. Op dit moment wordt er gewerkt aan een geheel nieuwe manier van werken met een eigen handschrift waardoor er een herkenbare stijl ontstaat. Het atelier leent zich er voor om op grote maten te werken met veel textuur. 
www. Art by Arnout.

v Rhoon 4
v Rhoon 3
v Rhoon 2
v Rhoon 1
bottom of page