top of page
Bocca e Mani.jpg
Logo BOM.png
Beginnersorkest Merlijne.jpg
Merlijne en Joeri.jpg

Programma en deelnemers KCW Festival Classique 2023

 

13.00 uur:

Operazangeres Anke Hillier en pianiste Janneke Koetsier. Deze veelzijdige musici komen samen in het duo Bocca e Mani.

Zij brengen u in dit concert de mooiste Art Songs van classicisme tot vroege 20e eeuw. Verder kiezen ze de prachtigste duetten van Purcell uit, en wellicht vindt u op deze middag nog verrassende wendingen!

Janneke Koetsier volgde haar eerste pianolessen op 6-jarige leeftijd. Op 15-jarige leeftijd werd zijn toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium. Haar studie sloot ze af aan het Alkmaars Conservatorium.

Ze heeft een pianolespraktijk in de wijk Oudorp Alkmaar.

Ook treedt ze op als begeleidster en soliste. Als repetitor begeleidt zij opera’s, cantates en oratoria bij (semi) professionele gezelschappen.

Ze begeleidt meerdere professionele zangers en instrumentalisten. Tevens verzorgt ze muzikale/instrumentale intermezzo’s

bij concerten en levensgebeurtenissen.

Verder geeft ze huisconcerten en recitals in de regio Noord-Holland. www.jannekekoetsier.nl

Anke Hillier-van der Kooij werd geboren in Delft op 7 september 1980. Ze studeerde solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze in mei 2005 afstudeerde.

Ze zong in vele projecten, in oratorium en opera.

Het duo musiceert graag samen en nemen dan operarepertoire, alsook romantische liederen op hun lessenaar.

Anke heeft een grote passie voor lesgeven en werken met jong talent. Ze geeft zanglessen en cursussen, begeleidt tieners

naar het conservatorium en is dirigente van het door haar opgerichte Young Opera Noord Holland.

14.00 uur:

Young Opera Noord-Holland (YONH). Dit jonge semi-professionele ensemble met o.a. de getalenteerde zangers Maartje Keijzer (sopraan) en Alex Nazarov (tenor) brengt u een veelzijdig programma: van Mozart naar The Phantom of the Opera en West Side Story.

15.00 uur:

een concert vol Jong Talent. Sophie Hillier (13) zingt en speelt piano en begeleidt Thyra Buijs (14, hoorn) die op het Prinses Christina Concours een eervolle vermelding in de wacht sleepte. Aaron Doerga (16) en Bob Arends (21) spelen piano. De meeste van deze jongeren volgen een talenttraject of hebben dit gevolgd, en zij spelen met passie o.a. stukken van de geliefde componist Chopin alsook het prachtige Adagio uit Pianoconcert 23 van Mozart.

16.00 uur:

Beginnersorkest Merlijne.                   www.beginnersorkest.nl
Wij zijn een amateurorkest voor volwassenen met beginnende- en gevorderde musici. Een unieke samenstelling van musici die jaren geleden hun oude instrument opborgen en het nu weer oppakken spelen samen met musici die gevorderd zijn in het ene instrument en beginnen aan een nieuw instrument. En als klap op de vuurpijl spelen in ons orkest ook nog absolute beginners! Dit kan omdat we een stuk op drie verschillende niveaus arrangeren. En bij elkaar klinkt het geweldig! Onze succesvolle formule werkt. Ons amateurorkest bestaat enkel uit volwassenen (18+) die op beginnend-, gematigd- en gevorderd niveau met elkaar in één orkest samenspelen.


Leerorkest klassieke muziek
We arrangeren voor ieder instrument op drie niveaus. Het origineel waarbij vaak voor strijkers in positie gespeeld wordt. Het aangepaste niveau waarbij de moeilijkere loopjes naar beneden geoctaveerd worden. Het eenvoudige niveau waar iedere beginner gelijk aan mee kan doen. Onze ervaringen hiermee zijn werkelijk fantastisch. Op deze manier bereiken we een geweldig samenspel. Iedere musicus draagt op zijn of haar eigen niveau bij aan het geheel, terwijl het voor iedereen uitdagend is en blijft.


Ongeacht hoeveel, of hoelang je al lessen volgt je bent als beginner altijd welkom! Ons orkest is er speciaal voor jou. Het is juist de bedoeling dat je naast je muzieklessen meteen leert samenspelen. Het samenspel zal je ontwikkeling tijdens de muzieklessen juist goed doen. We geven ieder jaar concerten in maatschappelijke instellingen. We houden regionale dagrepetities en we houden ieder jaar een orkestweekend in Akoesticum in Ede.


We zijn al actief in Almere, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Zutphen en Enschede. Je meldt je aan voor het orkest in jouw stad, maar je mag zonder extra kosten in alle andere steden meespelen. In alle beginnersorkesten worden dezelfde stukken gerepeteerd.

 

Vanmiddag komen de volgende componisten aan bod: Joseph Haydn, Béla Bartók, Tsjaikovski, Edgar Elgar, Frederic Curzon, Claude Debussy,Händel, J.S.Bach, Chevalier de Saint-Georges.


Merlijne Schalken (artistiek leider) www.vioollesmerlijne.nl en Joeri Bagaya (zakelijk leider) www.aljosja.art zijn de initiatiefnemers van Beginnersorkest Merlijne.
 

bottom of page