top of page
foto Janneke Koetsier.JPG
Anke Hillier foto.jpg
Yulianna Foto.JPG
Heleen als Maria Barbara.JPG

Programma en deelnemers KCW Festival Classique 2024

 

13.15 uur:

Bocca e Mani en Young Opera Noord-Holland (1e deel)

De muzikale duizendpoten zijn in verschillende bezettingen te horen!

Professionals en semi-professionele musici van Bocca e Mani en Young Opera Noord-Holland brengen vocale en instrumentale verrassingen in diverse bezettingen, waaronder (lichte) opera van J. Strauss, Gilbert and Sullivan, Mozart, Beethoven, Gounod en Puccini. Ook zijn er prachtige composities van bijvoorbeeld Fauré, Clara Schumann, Lili Boulanger, Rachmaninov en Bernstein te horen.

Janneke Koetsier volgde haar eerste pianolessen op 6-jarige leeftijd. Op 15-jarige leeftijd werd zij toegelaten tot de speciale vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium bij Else Krijgsman. Haar studie sloot ze af bij Harry Vooren aan het Alkmaars Conservatorium. Na het behalen van het diploma Docerend Musicus vervolgde ze bij hem haar studie. Daarna werd Janneke gecoacht door Ton Hartsuiker, o.a. in modern repertoire. Janneke werkte mee aan televisie- en radio optredens. Ze heeft een pianolespraktijk in de wijk Oudorp Alkmaar. Janneke is als docente aangesloten bij Zicht op Talent. Ook treedt ze op als begeleidster en soliste. Als repetitor begeleidt zij opera’s, cantates en oratoria bij (semi) professionele gezelschappen. Met sopraan Anke Hillier vormt ze duo Bocca e Mani. Op het repertoire staan liederen, opera repertoire én piano 4mains. Tevens verzorgt ze muzikale/instrumentale intermezzo’s bij concerten en levensgebeurtenissen. Verder geeft ze huisconcerten en recitals in de regio Noord-Holland. www.jannekekoetsier.nl

Muzikale duizendpoot Anke Hillier-van der Kooij werd geboren in Delft op 7 september 1980. Al sinds haar prille kindertijd leeft en ademt ze muziek. Ze begon als instrumentalist en heeft dwarsfluit gestudeerd aan de Jong Talent afdeling van het Conservatorium van Rotterdam. Eenmaal klaar met het VWO studeerde ze solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, o.a. bij Sasja Hunnego. Na haar afstuderen in 2005 ontwikkelde ze zich verder bij Roberta Alexander en Henny Diemer. Het repertoire van Anke is breed en veelzijdig. Ze zingt alles: van Lied en oratorium tot opera en lichtere muziek. Haar volle, warme stem leent zich uitstekend voor Romantische opera. Samen met pianiste Janneke Koetsier vormt zij duo Bocca e Mani, waarmee ze in de regio veelzijdige concerten geeft. Op het repertoire staat alles van liederen en opera tot duetten, quatre mains, dwarsfluit en viool. Anke heeft meerdere koren gedirigeerd, begeleidt zangers op de piano en richtte het koor Kogge Klassiek op. Anke heeft een grote passie voor lesgeven en werken met jong talent. Ze geeft dan ook zanglessen en cursussen, begeleidt tieners naar het conservatorium en is dirigente van het door haar opgerichte semiprofessionele ensemble Young Opera Noord-Holland.

14.15 uur:

Bocca e Mani en Young Opera Noord-Holland. (2e deel)

 

15.15 uur:

Jong Talent: piano -, zang-, en instrumentale talenten presenteren zich. Speciale gast van vandaag is de getalenteerde 10 jarige Oekraïense Yulianna Beziazuchna die al als concertpianist optreedt en vanmiddag ook duetten speelt met één van de andere jonge talenten.

16.10 uur:

Heleen Verleur met haar vertelconcert 'Scarlatti & Maria Barbara"                 
 

Vertelconcert van Heleen Verleur

Heleen Verleur vertelt en speelt piano, soms ook tegelijkertijd. In haar nieuwste voorstelling kruipt Heleen in de huid van Scarlatti’s leerlinge Maria Barbara, die waarschijnlijk een ‘soulmate’ voor hem is geweest. Voor wie anders schreef hij al zijn 555 Sonates? En zij kon ze allemaal spelen! Maria Barbara werd uiteindelijk 17 jaar lang gevangen gehouden in haar paleis door haar (stief)schoonmoeder, dus ze had alle tijd om samen muziek te maken met Scarlatti. Ook de castraat Farinelli speelt een belangrijke rol in dit bizarre, maar waargebeurde sprookje. 

Meer info: http://www.heleenverleur.org/theatraal-concert-scarlatti/

 

Enkele reacties na eerdere voorstellingen:

“Had nog nooit van Scarlatti gehoord, maar dit zal ik nooit meer vergeten.”/“Het was zó levendig en beeldend: En de muziek betoverend. Wat had ik een heerlijke middag!”/“Het was een erg leuk, origineel en mooi optreden!”/“Ik ben helemaal fan van Scarlatti geworden. Ik kende hem natuurlijk al maar sinds je uitvoering heb ik zeker wel om de dag naar een playlist van hem op Spotify geluisterd. Zo fantasievol, elk werk heeft een heel eigen identiteit. Prachtig!”/“Schitterend concert. Echt geweldig. Nóg mooier en theatraler dan ik al verwacht had.“

bottom of page